+31 (0) 6 84816790

Fillers

Tandartsen en tandarts-specialisten maken gebruik van fillers om de gevolgen van volumeverlies en de natuurlijke of verworven afwijkingen van het weefsel rondom de mond en aangezicht te behandelen. Vaak heeft het volumeverlies te maken met een pathologische factor, zoals bij bruxisme (tandenknarsen). Door ernstige slijtage van het gebit, neemt de hoogte van het onderste deel van het aangezicht met een derde deel af; hierdoor gaat de huid hangen (marionetlijn, nasolabiale plooien, afhangende mondhoeken, naar binnen ingerolde lippen). Ook kan door veroudering de huid van de wangen en rondom de mond gaan hangen. Hierdoor ontstaan afhangende mondhoeken die een candida-infectie kunnen veroorzaken. Voor de behandeling van de gevolgen van volumeverlies maken de tandarts en tandarts-specialist gebruik van fillers.

Er worden alleen fillers op basis van lichaamseigen stof, hyaluronzuur genaamd, gebruikt. De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat het een lichaamseigen stof betreft.

Bij het ouder worden verandert namelijk de samenstelling van het natuurlijke hyaluronzuur in de huid, waardoor deze minder wordt gehydrateerd en het volume afneemt, wat leidt tot rimpelvorming. 

Tandartsen en tandarts-specialisten die injectables toepassen voor het behandelen van volumeverlies door veroudering, pathologie en natuurlijke of verworven discrepanties in het weefsel rondom de mond en aangezicht, behandelen de volgende delen met fillers: 

  • Neus- lippenplooi
  • Jukbeen en wangen
  • Wallen en donkere kringen rondom de ogen
  • Marionetlijnen (afhangende mondhoeken)
  • Lippen
  • Bovenliplijntjes